• Imprimeix

Constitució de l'òrgan que ha de garantir una atenció més integrada dels serveis socials i de salut al Gironès

Torna
Dilluns, 17 de juliol de 2017
Representants d'institucions i entitats durant la firma de l'acord

Representants d'institucions i entitats durant la firma de l'acord

El Departament de Presidència, el Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Salt i el Consell Comarcal del Gironès han constituït avui a la seu de la Generalitat a Girona l’Òrgan de Governança Territorial del Gironès per oferir una atenció més integrada des dels serveis socials i de salut a la comarca. L’objectiu prioritari és impulsar un full de ruta per a l’atenció domiciliària integral amb especial atenció a les persones amb demència i als seus cuidadors.
 
L’Òrgan de Governança Territorial del Gironès s’emmarca en el desplegament del Programa Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS) creat per la Generalitat l’any 2014 i que estableix un sistema de govern territorial a nivell local, per tal de disposar d’un entorn col·laboratiu i de treball conjunt i permanent.
 
En el cas del Gironès, ja va ser escollit com a territori pilot en la fase inicial de desplegament del PIAISS i ara es fa un pas més per avançar en un procés que pretén canviar la manera de treballar per passar de la mera coordinació entre sistemes, a un model d’atenció integrada. Tot plegat per oferir uns serveis i una atenció de més qualitat i que augmenti el benestar de les persones ateses des de la col·laboració entre departaments i el món local.
 
L’acord de governança del Gironès l’han firmat, en presència del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, la coordinadora de les Polítiques Públiques per a l’Estat del Benestar del Departament de la Presidència, Dolors Rusinés; la directora dels Serveis Territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta; el gerent de la Regió Sanitària Girona del CatSalut, Miquel Carreras; l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets.