Benvolgudes i benvolguts,

Una dècada després de la creació de la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central tenim capacitat de perspectiva per fer una mirada enrere i avaluar la tasca desenvolupada fins al moment. És important destacar la descentralització en la presa de decisions, fet que comporta que, ara, moltes decisions es prenguin compartides amb el territori, properes a la ciutadania. En la darrera dècada hi ha hagut una millora important de la qualitat de vida en les comarques centrals i que ha de continuar amb diversos reptes que tenim plantejats. Per tant, bo serà fer efectiu el seguiment d’aquestes polítiques de descentralització i de coresponsabilitat en la presa de decisions. Alguns reptes i anhels són compartits entre comarques; altres, són reptes específics de cada comarca, però que, en tot cas, serem capaços d’assolir-los si cooperem.

La Catalunya Central som 169 municipis; prop de 6.000 km2, poc més de 500.000 habitants en 6 comarques, i som també un àmbit amb gran capacitat de treball conjunt que ens ha de fer més grans i ens ha de permetre recosir el territori entorn de projectes estratègics trobant aquells aspectes en què som singulars. La Catalunya Central és i ha de ser un espai on tothom hi guanyi, mantenint les particularitats i la capacitat de decisió, però sumant i col·laborant en allò que ens reforça. Ens pertoca promoure que a cada territori hi hagi una especialització intel·ligent, que tan sols assolirem col·laborant amb els agents econòmics i socials.

Amb la voluntat de construir una Catalunya Central forta que no vol dir centralista, i cohesionada que no vol dir uniforme, amb generositat, amb solidaritat entre territoris; amb sentit de país; amb coherència i rigor; i amb molta il·lusió, és un honor prendre possessió de la responsabilitat de delegada del Govern a la Catalunya Central, un compromís amb el Govern de la Generalitat de Catalunya per ser part activa en la construcció d’un nou país que el volem més just, més obert i  lliure. Però també pel compromís amb la Catalunya Central, un territori que he après a estimar des de petita, del qual me’n sento orgullosa, i que tinc al cor i al cap en qualsevol tasca que desenvolupo.

 

Laura Vilagrà i Pons

Delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central

Fotografia oficial de la delegada Laura Vilagrà