• Imprimeix

Benvinguda del delegat

Miquel Àngel Escobar Gutiérrez, delegat territorial del Govern

El nostre territori, les comarques de Barcelona, concentra la màxima diversitat social, cultural, econòmica i política. Un espai de 164 municipis que integren realitats tan diverses com la de Gallifa, al Vallès Occidental, amb 197 habitants que podrien viure en un sol edifici del barri de Bellvitge de L’Hospitalet. Pobles agraris i ciutats industrials ara castigades per una crisi econòmica que ha generat un dels pitjors patiments socials per a les classes populars i mitjanes.

Tenim la voluntat d’esdevenir primera línia de proximitat amb els ciutadans i ciutadanes i en aliança amb el teixit social i les administracions locals i supramunicipals en la representació del govern de Catalunya. Un territori que s’ha de tornar a explicar des de la seva capacitat anticipatòria als canvis socials; des de la seva creativitat a l’hora d’imaginar i construir respostes als reptes; i des del mestissatge social, polític i econòmic. En definitiva, des de la seva capacitat per generar progrés social, personal i col·lectiu.

Les comarques de Barcelona, des del Maresme fins al Garraf, passant per l’Alt Penedès, el Vallès Oriental, l’Occidental, el Baix Llobregat i el Barcelonès, són les comarques on es condensa la major part de la població catalana. Volem ser canal ascendent de totes les demandes i preocupacions que des d’aquest territori han d’arribar al Govern de Catalunya. Són les comarques de Barcelona les que han d’esdevenir punta de llança de Catalunya, en un moment que ens demana contribuir a una més gran cohesió de la ciutadania per afrontar l’enorme repte de complir el somni de llibertat i justícia social que representa la construcció d’un estat propi.  

Al vostre servei!

Miquel Àngel Escobar i Gutiérrez

Delegat territorial del Govern a Barcelona